Amenajarea camerei unui copil este adesea o provocare pentru părinți. Cu cât aceștia sunt mai conștienți de nevoile (sau, mai rău, de capriciile lor), cu atât mai mare este provocarea. Atunci când un copil are o viziune specifică despre cum vrea să arate camera lui, dar această viziune nu coincide neapărat cu a noastră, apare o problemă. Avem două opțiuni în această situație. Prima este să ignorăm complet nevoile copilului și să mobilăm camera așa cum am planificat-o noi. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că această soluție este extrem de stresantă - atât pentru noi, cât și pentru copilul nostru. Cealaltă opțiune este să încercăm să găsim un compromis care să ne permită să găsim un aranjament care să fie pe placul atât al nostru, cât și al copilului dumneavoastră. Există câteva trucuri interesante care vor face din camera copilului tău una funcțională, decorată cu gust și stil și - să nu uităm - un spațiu pe care copilul tău îl va iubi.

meble dla dzieci

Culorile sunt esențiale!

Este o concepție greșită frecventă că schema de culori a camerei unui copil este locul de unde trebuie să începi atunci când discuți cu copilul tău despre cum vrea să arate în cele din urmă camera lui. Vopsirea sau tapetarea pereților, precum și alegerea pardoselii sau a plintei potrivite sunt lucruri cu care trebuie să începem atunci când vine vorba de decorarea camerei unui copil. În acest sens, merită să țineți cont de dimensiunea camerei copilului dumneavoastră. Să ne amintim cele mai simple reguli în ceea ce privește alegerea culorii pereților: cu cât camera este mai mică, cu atât mai mult trebuie să încercăm să o mărim optic. Pentru a face acest lucru, folosiți culori deschise - de preferință pastelate. Dacă camera este mai mare, vă puteți permite culori mai închise. Dar, indiferent de situație, trebuie să ținem cont și de cât de luminoasă este camera pe care dorim să o decorăm. Acest lucru va depinde, la rândul său, de locația camerei (est, vest, nord, sud) și de cât de mari sunt ferestrele și dacă camera are sau nu un balcon, de exemplu. În funcție de acești parametri, vom alege culorile. Putem să-i arătăm copilului mai multe opțiuni care intră în joc și să-l lăsăm să decidă sau putem alege împreună schema de culori.

Mobilier pentru copii: funcționalitate și design

Următorul pas pe care trebuie să îl facem atunci când vine vorba de mobilarea camerei unui copil este alegerea mobilierului potrivit. Aceasta, la rândul ei, va depinde de schema de culori aleasă anterior. O soluție interesantă este folosirea contrastului în acest aspect. De exemplu, dacă pereții și podeaua camerei copiilor sunt foarte deschise, este bine să luăm în considerare achiziționarea de mobilier într-o culoare ușor mai închisă. Vom putea astfel să creăm un contrast interesant în cameră. Copilului nostru îi va plăcea acest lucru.

meble dla dzieci

Adăugarea unei note personale în cameră

După ce pereții au fost vopsiți sau tapetați și mobilierul este la locul lui, este timpul să alegem accesoriile pentru camera copilului. Ținând cont de ce fel de cameră doriți să amenajați, alegeți accesoriile împreună cu copilul dumneavoastră. Evident, dintr-o cameră de copil nu trebuie să lipsească elemente precum un coș de jucării, dar merită să te gândești și la accesorii mai funcționale, cum ar fi o geantă de șezut tip sac.

Un accesoriu original și neconvențional, care va cuceri inimile tuturor copiilor.

Poate vă întrebați: de ce un sac de șezut? În primul rând, trebuie să ținem cont de faptul că sacul de fasole este incredibil de funcțional. Este o piesă excelentă de design interior, care poate avea mai multe tipuri de utilizare. În primul rând, trebuie să ținem cont de faptul că un beanbag, plasat, de exemplu, în apropierea unei biblioteci, va fi un plus grozav pentru zona de relaxare. pufurile fotoliu sunt, de asemenea, fabricate din materiale 100% hipoalergenice, datorită cărora riscul apariției oricăror alergii este practic inexistent. În cazul copiilor, acest lucru este de o importanță crucială. În plus, beanbag-urile sunt complet sigure pentru sănătatea copiilor noștri, deoarece nu afectează negativ coloana vertebrală, datorită utilizării de granule de polistiren de înaltă calitate pentru umplerea acestor saci.

meble dla dzieci

Ce ar trebui să luăm în considerare atunci când alegem cel mai bun beanbag pentru copilul nostru?

Atunci când alegeți un beanbag pentru camera copilului, merită să acordați atenție în primul rând dimensiunii sale. Ar trebui să fie selectat în funcție de dimensiunea camerei copilului, precum și de vârsta copilului nostru. Un beanbag prea mare se poate dovedi pur și simplu inconfortabil sau, în cazul unei camere mici, disproporționat. Pentru copiii mai mici, recomandăm fotoliu puf parași pufuleți de mărimea L. Pentru copiii mai mari, XL și XXL sunt perfecte. Alegerea sacilor de fasole este cu adevărat vastă - zeci de modele și tipuri de țesături, diferite tipuri de saci... Într-un cuvânt, nu ai cum să faci o alegere greșită atunci când decizi să cumperi un sac de fasole pentru camera copilului!