Mobilierul cu tapițerie din piele este sinonim cu eleganța și luxul - chiar dacă are o formă modernă, cum ar fi un beanbag din piele naturală, sau una simplă, cum ar fi pufurile obișnuite. Apreciem pielea ca fiind cel mai nobil dintre toate materialele de tapițerie - nu doar pentru unicitatea fiecărei piese, ci și pentru flexibilitatea și senzațiile tactile plăcute.

Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că pielea naturală, pentru a-și păstra proprietățile, trebuie îngrijită și curățată corespunzător.

Tapițerie din piele - elegantă și pretențioasă

Ca orice material, pielea se uzează în timp. Cu toate acestea, dacă aveți grijă de ea, îi puteți prelungi semnificativ durata de viață, iar mobilierul dvs. își va păstra aspectul plăcut pentru mulți ani de acum încolo.

De ce ar trebui să țineți cont?

În primul rând, există diferite tipuri de piele utilizate în tapițerie și, prin urmare, moduri ușor diferite de îngrijire.

Tapițeria din piele de căprioară și nubuc sunt cele mai dificile - nu sunt acoperite cu lac și absorb ușor apa. Dacă bănuiți că mobilierul dvs. va fi foarte vulnerabil la murdărie și pete, gândiți-vă mai degrabă să cumpărați mobilier tapițat în piele ecologică. Deși păstrează un aspect elegant, acestea sunt, de asemenea, mult mai ușor de păstrat curate.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul mobilierului precum beanbag-urile sau pufurile din piele, pe care le punem adesea sub picioare atunci când stăm pe o canapea sau un fotoliu.

worek sako ze skóry

Cum să îngrijiți mobilierul din piele netedă?

Mobilierul din piele netedă, lăcuită, cunoscută și sub numele de piele grunjoasă, nu este dificil de îngrijit și de menținut curat. Cu toate acestea, regularitatea este importantă.

Fotoliile, canapelele și pufurile din piele trebuie aspirate în mod regulat. Cel puțin o dată pe săptămână, de preferință folosind accesoriul cu perie al aspiratorului. Dacă nu aveți unul, puteți folosi o cârpă specială pentru mobilă care să atragă praful. Există cârpe disponibile care sunt special concepute pentru curățarea pielii și care sunt saturate cu un produs de îngrijire - dar merită să le testați într-un loc mai puțin vizibil înainte de a le folosi în mod regulat.

Praful trebuie îndepărtat în special din pliurile și adânciturile dintre scaun și spătar și din părțile laterale.

Murdăria de pe pielea naturală lăcuită este ușor de îndepărtat cu o cârpă - de preferință una precum cârpa îmbibată pentru mobilier din piele menționată mai sus. Cu toate acestea, o simplă cârpă moale înmuiată în apă cu un detergent ușor și ștearsă bine este suficientă.

Evitați lichidele de curățare agresive, cum ar fi lichidul de spălat vase sau detergenții universali. Săpunurile lichide obișnuite sau săpunurile de corp funcționează bine la spălarea pielii. Nu frecați.

Întreținerea pielii

Cel puțin o dată la șase luni, pielea naturală de pe mobilă trebuie conservată cu un preparat special - în acest caz pentru piele netedă. Unii oameni folosesc crema obișnuită Nivea în acest scop. Deși lasă o peliculă albă și grasă imediat după aplicare, după ce este absorbită și ștearsă cu o cârpă uscată, pielea arată ca nouă.

Din păcate, niciunul dintre producătorii de mobilă din piele nu recomandă oficial această metodă de casă, așa că merită să fii atent. Atunci când avem grijă de mobilierul nostru din piele naturală, suntem siguri că ne vom bucura de aspectul său elegant și de confort pentru o perioadă lungă de timp.