Lumea se grăbește din ce în ce mai repede, iar noi trăim din ce în ce mai repede. Lucrăm repede, ne odihnim repede, ne îndrăgostim repede și ne dezîndrăgostim și mai repede - am devenit o societate multitasking care trebuie să facă mai multe lucruri în același timp - conducem sau luăm autobuzul - apoi mâncăm între timp, vorbim cu prietenii, dar în același timp ne verificăm e-mailurile de la companie. În loc să mâncăm liniștiți, răspundem la telefoane sau citim mesaje pe o tabletă. Vrem să înghițim viața atât de repede

Facem totul în grabă, prin urmare, relațiile noastre trebuie să aibă de suferit - relațiile cu familia, cu prietenii sau vecinii - noastre, productivitatea, finanțele, dar mai ales sănătatea noastră suferă din cauza vitezei vieții - fizică, dar probabil mai ales mentală - pentru că starea noastră de bine se deteriorează în această lume frenetică.

Soluția este "încetinirea" vieții, promovată încă din anii 1990 printr-o mișcare socială numită "slow life". Ne place foarte mult această idee, motiv pentru care ne implicăm în ea de ani de zile și, prin intermediul pufurilor noastre, încercăm să vă facem mai ușor să încetiniți.

Nu este vorba despre mersul pe jos sau despre îndeplinirea sarcinilor în ritm de melc, ci despre găsirea timpului pentru a vă calma și a vă relaxa. Pufurile pe care le proiectăm pentru dvs. de ani de zile sunt locul perfect pentru a vă opri pentru o vreme, pentru a lua o pauză și pentru a căpăta energie pentru următoarea sarcină.

Amintiți-vă că viața lentă restabilește echilibrul - dacă avem timp să ne plimbăm, să mergem cu bicicleta, să mergem la piscină sau chiar dacă "avem timp" să stăm acasă cu o carte preferată - un astfel de confort mental are un efect fantastic asupra stării noastre de bine. Dobândirea de cunoștințe și de noi abilități, urmărirea viselor noastre sau aprofundarea hobby-urilor noastre vor fi mai semnificative decât urcarea fără noimă pe scara carierei.

Viața lentă este esența stilului de viață tradițional italian bazat pe consumarea cu bucurie a fiecărei zile - libertate, soare, mâncare, familie - astfel de valori sunt primordiale. De aceea suntem fericiți că pufurile noastre, care sunt folosite pentru relaxare și timp liber și pe care le vindem în aproape toată Europa, contribuie la bunăstarea a mii de oameni.